Why Movesgood?

We love slow fashion
Vår vision


Movesgood är till för dig och vår jord med en tro på goda handlingar. Vårt uppdrag är att vara ditt förstahandsval för hållbara basplagg och förse våra kunder med tidlösa kläder och accessoarer av hög kvalitet med en längre livscykel. Vi drivs av vårt syfte och motivation till förändring och medvetenhet om de sociala och miljöfrågorna inom modeindustrin.

Vi skapar medvetet plagg som är mjuka och vackra med hållbara och etiska metoder i centrum. Vi anser oss vara en del av rörelsen som arbetar för att förbättra modebranschen och är stolta över att endast använda miljövänliga material och metoder; hantera vår försörjningskedja noggrant genom vår Lean Production-modell; använda partnerfabriker med bra arbetsförhållanden; och letar kontinuerligt efter sätt att minska vår påverkan på planeten utan att kompromissa med design och kvalitet. Vi har tagit fram Movesgood Manifest nedan som beskriver hur vi gör vår del.


MANIFESTO

Hållbarhet är inte bara en trend; det är ett sätt att leva. Läs vårt manifest och inspireras..

+ SLOW FASHION

Slow Fashion är en medvetenhet och inställning till mode som förespråkar kvalitet framför kvantitet, både i produkt och produktion. Det innebär att man investerar i en garderob av klassiska, långvariga och hållbart producerade kläder med minimal miljöpåverkan.

WVi producerar två kollektioner per år och presenterar våra favoritbasplagg, anpassade efter säsong och aktuella trender. Vi har en nära kommunikation med våra kunder och arbetar för att införliva deras feedback i vår design. Vi tror på att skapa säsongsbaserat mode tillverkat av naturliga material med en modern design som kan användas år efter år.

+ EKO-MATERIAL

Vi har förbundit oss att inte använda bomull eller syntetiska fibrer i något av våra plagg. Naturlig lyocellbearbetad bambu är grunden i alla våra tyger. Produktionsprocessen för bambu har en minimal påverkan på miljön och återvinner eller bryter ner alla producerade lösningsmedel och utsläpp. Bambu är helt CO2-neutralt under hela sin odlingsperiod, växer utan behov av bekämpningsmedel och är mycket vatteneffektivt. Utöver detta har tyget i sig många positiva egenskaper. Det är absorberande, isolerande och antibakteriellt - och låt oss inte glömma, mjukt och vackert, vilket gör det till den perfekta basen för allt vi skapar.

+ LEAN PRODUCTION

Vi har utvecklat vår egen unika produktionsmodell som vi kallar Lean Production, som är central för vår strikta hållbarhetspolicy. Vi använder endast ett fåtal utvalda material som köps i stora volymer och använder enbart tåg och båt för att minimera vårt miljöavtryck. Som ett resultat kan vi upprätthålla relativt låga priser i förhållande till de högkvalitativa material vi använder och framför allt - är så nära klimatneutrala som möjligt. För närvarande är 70% av vår produktion baserad i Europa, men vi går aktivt mot vårt mål att ha all vår produktion baserad i Europa 2022, vilket ytterligare minskar vårt koldioxidavtryck.

Vi investerar mycket tid i att hitta de bästa fabrikerna och partners att arbeta med, som erbjuder bra arbetsförhållanden, lever upp till våra standarder och följer vår uppförandekod med internationellt erkända principer för skydd av mänskliga och arbetstagares rättigheter..

+ MINSKAD ÖVERPRODUKTION & AVFALL

Vi använder fem olika kvaliteter av lyocellbearbetad bambu som grund för hela vår kollektion. Produktionen av våra plagg drivs av efterfrågan, och eftersom vi har materialet lättillgängligt kan vi snabbt anpassa vår produktion efter önskemål från våra butiker och kunder - vilket undviker överproduktion och minskar avfall. Vi kommer snart att lansera en annan Movesgood-del, kallad No Sale Movement, som tar vårt löfte att minska överproduktionen ännu längre.

+ RECYCLED POP-UP STORES

Vi vill att våra plagg ska ha en modern och klassisk design för att locka en bred publik, med fokus på livslängd och att de ska kunna användas år efter år. Denna typ av hållbart designtänkande återspeglas också i våra popup-butiker. Alla våra popup-butiker är gjorda av återvunnet byggavfall. Vi använder levande växter som dekor för att öka syret i våra butiker, med den extra fördelen att de är miljövänliga när de återgår till naturen efter användning. Att skapa nya, eleganta och multifunktionella miljöer med återvunna material är en del av det Movesgood handlar om.

+ UTVECKLING AV NYA HÅLLBARA MATERIAL

Utöver att vara ett hållbart modemärke, anser vi att forskning och innovation är en viktig del av vår verksamhet. Vi lägger mycket tid och ansträngning på att ligga i framkant när det gäller att utveckla nya hållbara fibrer, tyger och produktionsprocesser. Vi letar ständigt efter nya sätt att efterlikna styrkorna i annars icke-miljövänliga material, till exempel hur bomull och syntetfibrer är bra på att hålla plaggen forma utan att kompromissa med materialet. Ett av våra nuvarande spännande projekt är att utveckla ett material baserat på majsstärkelse som innehåller de positiva egenskaperna i syntetiska tyger, men utan de negativa miljöeffekterna. Följ våra utvecklingsprojekt på Instagram and Facebook.VÅR STORY


Från början ville grundarna skapa ett varumärke med en mycket stark etisk plattform och en drivkraft för att verkligen kunna påverka. Detta ledde till skapandet av Movesgood-namnet, som i hjärtat har en önskan att främja fördelarna med alla slags bra movements - stora som små. Sedan Movesgood lanserades har vi stöttat och samarbetat med organisationer som arbetar inom flera områden allt från barns rättigheter till diabetes och naturligtvis miljöfrågor.

Att utnyttja de många positiva egenskaperna hos bambu och utveckla vår produktionsmodell som är så klimatneutral som möjligt har gjort det möjligt för oss att bygga ett företag som sätter hållbarhet och miljö i centrum. - vår Lean Production-modell. Sedan 2015 och varje dag sedan dess har Movesgood engagerat sig djupt i att få till förändring och medvetenhet till de sociala frågorna och miljöfrågorna inom modeindustrin. Vi ser oss själva som en viktig del av en ny generation av riktigt hållbara modehandlare.FÖRETAGSINFORMATION


BOLAGSNAMN: Lean Retail Int. AB
VAT number: SE559070565201
Contact email: info@movesgood.se
Besöksadress: Norrsken HQ, Birger Jarlsgatan 57 C, 113 56 Stockholm, Sweden
Postadress: Lean Retail Int. AB, Box 5, 178 21 Ekerö